Jak používat kokosový olej pro vlasy

Zahrnujeme produkty, o kterých si myslíme, že jsou užitečné pro naše čtenáře. Pokud si nakoupíte odkazy na této stránce, můžeme získat malou provizi. Tady je náš proces.

Kokosový olej je mastný, jedlý olej, který pochází z kokosových ořechů. Je to populární ingredience v široké škále produktů. Vlasové séra, kondicionéry, šampony a zvlhčující výrobky tvrdí, že zlepšují vlasy pomocí kokosového oleje. Použití kokosového oleje samo o sobě usnadňuje kontrolu množství oleje, což snižuje riziko mastných vlasů. Koukání na hrubé a silné.

Trocha kokosového oleje jde dlouhou cestu. Nejlepší je začít jen kapkou nebo dvěma, vidět výsledky a v případě potřeby podle toho upravit částku. Lidé se silnými, hrubými vlasy obecně potřebují používat více oleje. Zvlhčující suché vlasy a pokožku hlavy

Většina olejů sedí na povrchu vlasů, ale výzkum ukazuje, že kokosový olej proniká hlouběji do vlasové šachty, což může vést vlasy k cítím měkčí a plynulejší.

Olej pomáhá naplnit vlasovou šachtu, takže suché a poškozené vlasy vypadají zdravěji. Mít zvlhčené vlasy může snížit poškození, které mohou některé výrobky, jako jsou drsné šampony a stylingové výrobky, způsobit vlasy. Vlasy vypadají suché. Každý, kdo má vážný stav kůže, by však měl mluvit s lékařem před použitím jakýchkoli nových produktů.

kokosový olej má také hydrofobní účinek, což znamená, že odpuzuje vodu. Tento efekt může zabránit vlasům v absorpci vody a v průběhu času je vysušit. Proto, ačkoli příležitostné použití pomůže zvlhčovat vlasy, je nejlepší nepoužívat kokosový olej jako dlouhodobou strategii.

2.

Když se voda dostane do vlasové hřídele, zabrání toho, aby se voda dostala do vlasové šachty, což způsobuje, že se zabrání Frizz

. Kokosový olej brání vlasům v absorpci vody, zejména ve vlhkém podnebí, což může pomoci zabránit kudrnatému. Protože kokosový olej může proniknout do vlasové šachty, může také pomoci vyhladit poškozené, nerovnoměrné vlasy.

3.

Podpora růstu vlasů

Někteří lidé věří, že kokosový olej může pomoci léčit vypadávání vlasů a podporovat růst vlasů. Mnoho receptů na produkty kombinuje kokosový olej s jinými oleji, jako je indický olej z areálu nebo ořechového oleje.

Další studie z roku 2015 zkoumala vypadávání vlasů v důsledku poškození životního prostředí a znečištění. Vědci dospěli k závěru, že kokosový olej byl schopen chránit vlasy před poškozením, obrácením nebo léčbou vypadávání vlasů.

4.

Prevence chemického poškození

proniká kokosový olej a vyplňuje vlasovou šachtu, což může pomoci zabránit tomu, aby se do vlasů dostalo další škodlivé látky. Na druhé straně by to mohlo zabránit poškození vlasů, zejména u lidí, kteří používají kokosový olej strategicky.

Například osoba, která plánuje plavat v chlorovaném bazénu Je to s kokosovým olejem. Kokosový olej přidává lesk

Stejně jako jiné oleje, ponechání vlasů lesklé a hladké vzhled recenzeproduktu.top. Někteří lidé používají několik kapek jako lesklé sérum na suchých vlasech. 6. Osvěžení vlasů mezi mytími

Mnoho lidí se suchými, hrubými nebo kudrnatými vlasy prochází mezi praními vlasů, aby se zabránilo vyschnutí jejich vlasů. Po několika dnech však vlasy mohou ztratit svůj styl nebo texturu. Postříkání vody na vlasy někdy pomáhá, ale voda může také způsobit kudrnaté. Jednoduše protékáte několik kapek vlasy, než je vyrazíte nebo kroužíte.

7.

Předběžné ošetření vlasů

Mnoho drsných chemikálií může poškodit vlasy, včetně těch v bělicích, barviv a šamponech těžkými detergenty. zabránit vážnému poškození vlasů. Lidé si mohou vyzkoušet kokosový olej jako předběžnou léčbu před použitím objasňujícího šamponu nebo barviva vlasů. Mezi výhody používání kokosového oleje patří:

  • Znalost složek. Ačkoli mnoho produktů obsahuje kokosový olej, s použitím kokosového oleje samotného nebo jako součást domácího vlasového séra zajišťuje, že člověk přesně ví, co je v jejich vlasovém produktu. Toto povědomí může být zvláště důležité pro lidi s alergiemi nebo chemickou citlivostí.
  • Úspora peněz. Kokosový olej je dostupný ve srovnání s mnoha značkovými výrobky pro péči o vlasy.
  • Environmentální vědomí. Použití kokosového oleje k výrobě domácích produktů nebo nahrazení alternativního vlasového produktu nebo dvou může snížit dopad na životní prostředí snížením plastového odpadu a objemem chemikálií klesajícího po odtoku.

shrnutí

Kokosový olej je snadno dostupný v supermarketech, obchodech se zdravou výživou a online. Stejně jako u jakékoli nové rutiny péče o vlasy, může to trvat nějakou dobu, než se přizpůsobíte oleji. Rutina péče o vlasy. Pro většinu lidí je však bezpečné používat na vlasy kokosový olej. Z recenzovaných studií, akademických výzkumných institucí a lékařských časopisů a asociací. Vyhýbáme se používání terciárních odkazů. V každém článku propojujeme primární zdroje – včetně studií, vědeckých odkazů a statistik – a také je uveďte v sekci zdrojů v dolní části našich článků. Další informace o tom, jak zajistíme, že náš obsah je přesný a aktuální, se můžete dozvědět čtením naší redakční zásady .

Contents