Více než 70 000 hospitalizací a dokonce více než 800 úmrtí.

Vědecký výzkum vlády USA a mnoha dalších zjistil, že asi 4–18 % alkoholiků vystřízliví, aniž by se účastnili alkoholových rehabilitačních programů nebo podstoupili jakoukoli léčbu.

Pětiprocentní úspěšnost uváděná samotnou AA je obecně nižší než u lidí, kteří nebyli vystaveni programům nebo léčbě. AA a další 12-krokové programy se zdají být kontraproduktivní – horší než nedělat nic.

Propagátoři dvanáctikrokových programů také popírají pádné důkazy, že:

*závislost není nemoc,

*náboženství nebo spiritualita nejsou nutné k dosažení trvalé střízlivosti,

*Lidé nejsou bezmocní nad svými závislostmi a

*vypití jednoho drinku nepovede k nevyhnutelné ztrátě kontroly a recidivě („Od opilce vás dělí jen jeden drink.“).

Skutečným problémem popírání je problém 12krokových příznivců. Jejich popírání faktů připravuje lidi o pomoc, kterou potřebují k dosažení celoživotní střízlivosti.

Co je program St. Jude?

Na základě důkazů z vědeckého výzkumu St. Jude Program učí, že závislost není nemoc, že ​​náboženství nebo spiritualita nejsou nutné k dosažení celoživotní střízlivosti, že lidé jsou ve skutečnosti mocní a ovládají své chování, a že jeden drink nevede nevyhnutelně ke ztrátě kontroly a relapsu.

Pokud jsou lidé zmatení z protichůdných tvrzení, měli by si vzpomenout na staré rčení, že pudink se pozná v jídle. ?? Faktem je, že program St. Jude má zdokumentovanou úspěšnost 62 %. Tato statistika je pravidelně vypočítávána a certifikována nezávislými výzkumnými organizacemi po kontaktování těch, kteří opustili program St. Jude již před 20 lety.

Dnes je na trhu široká škála dioptrických čoček – opravdu něco pro každého a každý životní styl. Pět

Ve čtvrtek se zástupci neziskové skupiny  Corporate Accountability International zúčastní výročního setkání McDonald’s s plány požádat CED Jima Skinnera, aby „odejil“ jejich mluvčího Ronalda McDonalda.

CAI říká, že Ronald povzbuzuje děti, aby jedly nezdravé jídlo, což přispívá k nárůstu dětské obezity a souvisejících nemocí, jako je cukrovka.

Skupina, která v 90. letech vedla kampaň proti cigaretovému maskotovi Joe Camelovi a loni si na výročním setkání McDonald’s stěžovala na Ronalda jako na vzor, ​​svou kampaň posílila. Skupina ve středu zveřejnila celostránkové reklamy v Chicago Sun-Times, newyorském metru a čtyřech dalších novinách, aby vyzvala jeho hlavu. Reklamy, podepsané více než 550 zdravotními skupinami a odborníky, nesou titulek „Příkazy lékařů: Stop marketingu nezdravého jídla dětem“.

Následuje otevřený dopis generálnímu řediteli McDonald’s Jimu Skinnerovi, který zčásti říká: „Žádáme, abyste věnovali pozornost našim obavám a stáhli své marketingové propagace potravin s vysokým obsahem soli, tuku, cukru a kalorií pro děti, ať už mají jakoukoli formu – od Ronalda McDonalda po dárkové předměty.“

McDonald’s bránil Ronalda před útokem skupiny na loňské výroční schůzi a je skálopevně přesvědčen, že nikdy neuvažoval o tom, že by odešel do důchodu nebo dokonce bagatelizoval jejich usměvavého maskota.

«Je to zcela neopodstatněné,» řekla Marlena Peleo-Lazar, hlavní kreativní ředitelka společnosti, která Ronalda popisuje jako «sílu dobra.»

Tak co si myslíte?

Je čas odejít Ronalda McDonalda do důchodu? Přispívá Ronald spolu s hračkami Happy Meals a celou marketingovou kampaní McDonald’s zaměřenou na děti k obezitě? A pokud přispívají k obezitě, měl by být chudák Ronald nucen odejít do „důchodu“?

Nebo…

Je Ronald jednoduše používán jako obětní beránek? A nejsou rodiče v konečném důsledku zodpovědní za to, co jim jejich děti strkají do jícnu? A co si pamatuji, Ronald se začal věnovat cvičení už v 80. letech. Neplatí to k něčemu?

.

Co když máte poruchu příjmu potravy

Pokud máte podezření, že máte poruchu příjmu potravy, měli byste vyhledat pomoc psychologa nebo psychoterapeuta. Takové poruchy mohou mít za následek vážné zdravotní problémy a mohou skutečně ohrozit váš život. Naštěstí je míra vyléčení poruch příjmu potravy poměrně vysoká. Léčba obvykle zahrnuje psychoterapii nebo kognitivně behaviorální terapii s přidáním léků, pokud je to vhodné.

Pokud znáte někoho, kdo může trpět poruchou příjmu potravy nebo si myslíte, že byste sami mohli být postiženi, vyhledejte co nejdříve pomoc odborníka na duševní zdraví.

Pamatujte, že mít poruchu příjmu potravy není vaše chyba. Existuje mnoho složitých příčin, které často přesahují to, s čím se jeden jedinec dokáže vyrovnat. Není se za co stydět, ale jako první krok na cestě k uzdravení je důležité vyhledat odbornou pomoc psychologa nebo psychoterapeuta.

Pomoci někomu s poruchou příjmu potravy

Můžete mít podezření, že někdo, koho znáte, nebo někdo z vašich blízkých, může mít poruchu příjmu potravy, a přesto popíráte, že by měl nějaký problém.

Diagnostika poruchy příjmu potravy je obtížná i pro odborníky na duševní zdraví. Prvním krokem je určit, zda se jedná o dočasnou fázi nebo skutečnou poruchu, která má a bude v průběhu času narůstat. Proto je nejlepším prvním krokem poradit se s odborníkem; s osobou, u které máte podezření na poruchu příjmu potravy, nebo bez ní. A neočekávejte, že osoba, které se snažíte pomoci, bude za vaši pomoc vděčná. Vděčnost existuje pouze po vyřešení problému a ne dříve. Můžete dokonce očekávat emocionální výbuchy a požadavky, abyste se „starali o své věci“.

neberte to osobně. Pokud se alespoň sami poradíte s psychologem nebo psychoterapeutem, budete mít lepší porozumění a více informací pro práci.

Stejně jako u jakéhokoli jiného popíraného nebo ignorovaného problému se porucha příjmu potravy zhorší, pokud se nebude řešit. A zvládání jen zaryje lidi hlouběji. Neexistují žádná snadná a rychlá řešení a žádní dva jedinci nejsou úplně stejní. Vyhledání pomoci od odborníka na duševní zdraví je však prvním krokem k uzdravení.

O autorovi: Dr. Tali Shenfield je dětská psycholožka a klinická ředitelka psychologického centra Richmond Hill. Pomáhá mnoha dospívajícím s poruchami příjmu potravy zotavit se a převzít kontrolu nad svými životy.

1

Oregonský fotbalový tým zdecimoval ošklivý případ noroviru. Státní zdravotní úředníci odvedli skvělou práci detektivní práce při hledání zdroje. Kupodivu to byl opakovaně použitelný sáček s potravinami, který obsahoval miliony bakterií „dokonalého patogenu“. Je to další spásná lekce hygieny, a to i v provizorních nádobách, jako jsou tašky s potravinami. Možná je to dokonce argument pro používání jednorázových plastových nosičů i přes jejich nepříznivý vliv na naši ekologii.

Z toho samozřejmě plyne, že lidé potřebují dezinfikovat i opakovaně použitelné sáčky. Případ tento týden zveřejnilo ministerstvo zdravotnictví a sociálních služeb okresu Washington v Hillsboro v Oregonu v časopise Journal of Infectious Diseases.

Fotbalová skupina a jejich mindráky byli na dvoudenní soutěži z Beavertonu a Tigardu v Oregonu do státu Washington. Na konci osudného víkendu bylo devět lidí zasaženo strašlivými příznaky, které zahrnovaly nevolnost, zvracení a průjem. Takže byl zahájen hon, aby našli, kde mohli štěnici vyzvednout?

Všem mladým atletkám bylo 13 nebo 14 let a první z nich onemocněla v sobotu večer. Okamžitě byla izolována v místnosti patřící jednomu z dospělých ve skupině. Postižený i dospělý šli domů brzy ráno, bez dalšího kontaktu se skupinou.

Během několika hodin se sedm dalších členů party stalo obětí norovirového rozhovoru a shromažďování činů celé skupiny nakonec odhalilo klíčový důkaz, že všichni postižení v tu osudnou neděli v poledne snědli balené sušenky. Ale odkud se vzaly sušenky? To byl bod vyšetřování, když byla znovupoužitelná taška nalezena, sušenky v ní byly ponechány, ve skutečnosti v hotelovém pokoji první oběti, v koupelně. Nad hlavami epidemiologů se rozsvítily žárovky.

Původní dívka prudce zvracela právě v té hotelové koupelně a spustila vzduchem přenášený mrak noroviru, který se usadil na každém dostupném povrchu, včetně opakovaně použitelné tašky s potravinami, která byla uložena v koupelně. Forenzní analýza vaku i 14 dní po propuknutí nalezla rozsáhlou mikrobiologickou kolonii noroviru. Tento objev bezpochyby dokazuje možnost přenosu viru bez mezilidského fyzického kontaktu.

Tento virus je každoročně zdrojem odhadovaných minimálně 20 milionů případů gastroenteritidy v USA. Více než 70 000 hospitalizací a dokonce více než 800 úmrtí. Jsou to robustní mikrobi, kteří přežívají po dlouhou dobu, neviditelně, na površích předmětů každodenní potřeby. Zatímco šance na zachycení noroviru z opakovaně použitelného sáčku je velmi malá, uvědomte si, že studie z roku 2010 nalezla obrovské množství patogenních bakterií v a na opakovaně použitelných sáčcích s potravinami. Nejvíce pozoruhodně dvanáct procent z nich bylo zjištěno, že ukrývají e-coli.

Když výzkumník simuloval normální nákupní chování a držel tašky v kufru auta jen dvě hodiny, počet bakterií se desetkrát znásobil.

Pokud jste jako většina lidí, pravděpodobně se potýkáte se špatnými návyky, které vás vedou k věcem, které byste raději dělali

Pokud jste jako většina lidí, pravděpodobně se potýkáte se špatnými návyky, které vás vedou k věcem, kterým byste se raději vyhýbali. Říká se, že pouta zvyku jsou příliš slabá na to, aby je bylo možné cítit, dokud nejsou příliš silná na to, aby je bylo možné přerušit, a skutečně může být obtížné zbavit se špatného návyku.

Nemusí to však být. Existuje mnoho taktik, které můžete použít, abyste si proces odvykání zlozvyku usnadnili. Naštěstí jako u všech dovedností, které vás ovládají, se zvyky s praxí zlepšují.

Za prvé, měli byste si uvědomit, že zaměření na určité chování jen posílí jeho psychologickou kontrolu. Nejlepší způsob, jak se zbavit špatného návyku, je nahradit ho dobrým. Konkrétně definujte, kterých návyků byste se chtěli zbavit a jaké pozitivní chování by je mohlo nahradit. Například, pokud váš zlozvyk míří do lednice se najíst, když se cítíte přemoženi stresem, můžete se rozhodnout, že si místo toho uděláte deset kudrlinek s činkou.

Všimněte si, že jsem navrhl nahradit zlozvyk, který trvá méně než minutu, mířící do lednice, pozitivní náhradou, kterou lze také dokončit zhruba za minutu, a to desetkrát s činkou. Pokud byste se pokusili nahradit chození do lednice běháním po bloku, ztížili byste si život, váš náhradní prospěšný zvyk by vyžadoval mnohem více energie a odhodlání než zlozvyk, který měl nahradit. Na každém kroku přemýšlejte o tom, jak vám usnadnit dělat správnou věc a ztížit vám sklouznutí zpět ke špatnému zvyku.

Lidé jsou emocionální stvoření. Většinu našeho chování řídí spíše naše pocity než naše myšlenky. Snad nejúčinnější technikou, jak se zbavit špatného návyku, je změnit způsob, jakým se na toto chování cítíte. Kotvení je cvičení, které spojuje silný emocionální zážitek s předmětem nebo činností. Chcete-li ukotvit negativní emoce ke svému zlozvyku, vizualizujte si místo a předměty, které jsou součástí tohoto zvyku, vedle něčeho, co pro vás má silnou negativní konotaci.

Chcete-li například přestat kouřit, udělejte si každý den chvilku času, abyste se podívali na krabičku cigaret a představili si kašlajícího, sípajícího nezdravého staršího člověka. Budete-li toto cvičení představivosti provádět pravidelně, obraz tohoto nezdravého člověka se stane první věcí, na kterou pomyslíte, když uvidíte balíček cigaret. Touha a touha, které jsou vaší současnou instinktivní reakcí na tento objekt, budou vytlačeny novými negativními asociacemi.

Používání denního kontrolního seznamu k zaznamenávání toho, jaké dobré a špatné návyky jste během dne dodržovali, vám může pomoci udržet změny, které chcete ve svém životě provést, v popředí vaší mysli.

Mezi další přístupy, které recenzeproduktu.top vám mohou pomoci dostat se pod kontrolu nad nechtěnými návyky, patří zvýšení odpovědnosti tím, že zveřejníte svůj závazek zbavit se návyku, zaměříte se na jeden nový náhradní návyk po dobu jednoho měsíce, vytvoříte si rutinu, která vám usnadní následovat svůj nový zvyk. zvyk nahrazovat než ne a změnit jazyk, který používáte k popisu svého chování, aby byl více posilující.

Vůle předchází cestu, udělejte si závazek, že převezmete větší kontrolu nad svým životem, uvědomte si, že i když jste v minulosti mnohokrát selhali, můžete v budoucnu uspět.

Holistické léčebné techniky Pána Buddhy pomáhají člověku po věky. Mírové prostředky se soustředí pouze na všímavost, která pomáhá lépe dosahovat cílů. Meditační techniky znamenají, že jedinec vytěží maximum ze stále se měnícího duševního stavu k dosažení životní pohody. Všímavost pomáhá identifikovat vaše vnitřní já pomocí koordinace mysli a těla. Pomáhá také tělu reagovat na pozitivní podněty, což opět napomáhá rychlému fyzickému uzdravení. Mysl hraje klíčovou roli v pomoci jednotlivcům dosáhnout zdravého života.

Boj proti sobectví

Meditační techniky pomáhají člověku bojovat proti sobectví, které má kořeny v mysli a duši; pokud člověk není schopen bojovat s překážkami života, lze říci, že taková holistická léčebná procedura nezanechala mírový dopad na tělo nebo mysl. Meditace pomáhá vymýtit chutě a vlastní touhy. Náročná disciplína vede k duševnímu a fyzickému zlepšení jednotlivců. Meditační techniky se používají k tomu, aby přinesly velké změny v životě, které mohou vést k holistickému zlepšení.

Získávání cílů prostřednictvím oddělení

Velké množství lidí, kteří hledají lékařskou pomoc, aby pomohli dosáhnout zdravějšího života, také často hledá pomoc v meditaci, oduševnělém způsobu zlepšení duševního a fyzického stavu. Buddhistický způsob léčení těla může být udělen jedinci, který je zběhlý v odpoutání své duše od světských tužeb a soustředí se na větší cíle života. Několikrát bylo zjištěno, že odpoutanost je jediným lékem, který vede ke šťastnějšímu životu, dosažení cílů je pro člověka, který se již zbavil svých materialistických tužeb, jednodušší.

Stres a únava

Dnešní pracovní rozvrhy se staly přísnější a hektičtější, což vede ke zbytečnému stresu a únavě. Následky jsou hrozné vedoucí k onemocněním postihujícím srdce, mysl a játra. Nadměrné také ničí správné fungování jiných částí těla. Meditace, která vyžaduje, aby jednotlivec zvážil techniky hlubokého dýchání, pomáhá zmírnit stres ze svalů a tkání těla.

Tyto mírumilovné taktiky pomáhají zkrotit neustále se měnící a toulající se mysli a navozují pocit uvolnění. Tento proces pomáhá jednotlivci vyhnat strach a úzkost z mysli. Tyto velkorysé techniky, které mají své kořeny v dávných dobách, také pomohly člověku dosáhnout zdravého životního stylu. Bylo zjištěno, že když se v mysli jednotlivce zvyšuje odpoutanost, má tendenci být odvážný. Strach ho již neovlivňuje a jeho odpovědnost za protiprávní činy se značně snižuje.